Продукти: (за 4 порции)
• 500 г ябълки
• 300 г боровинки
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. нишесте
• 1,5 л вода
• 1/2 ч.ч. сметана
Начин на приготвяне:
Намачкваме боровинките, заливаме ги с 3-4 ч.ч. кипяща вода и ги сваряваме в захлупен съд. След 10 мин прецеждаме през сито.
Изчистваме ябълките от семената, нарязваме на парченца и ги прибавяме към боровинковия сок, заедно със захарта.
Разбъркваме нишестето с малко вода и го добавяме към супата. Бъркаме, кипваме и охлаждаме. Сервираме с разбита сметана.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...