Продукти:
• 1 кг сладки ябълки
• 1,5 л месен бульон
• 100 г краве масло
• 150 г бял хляб
• 30 г захар
• 250 мл прясно мляко или течна сметана
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Почистваме, обелваме и нарязваме на дребно ябълките. Заливаме ги с бульона и сваряваме. След това ги пасираме и прибавяме млякото (сметаната) и двата жълтъка.
Пускаме в супата половината от маслото, а в останалата част изпържваме парченца бял хляб (крутони).
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...