Продукти:
• 1 кг сладки ябълки
• 1,5 л месен бульон
• 100 г краве масло
• 150 г бял хляб
• 30 г захар
• 250 мл прясно мляко или течна сметана
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Почистваме, обелваме и нарязваме на дребно ябълките. Заливаме ги с бульона и сваряваме. След това ги пасираме и прибавяме млякото (сметаната) и двата жълтъка.
Пускаме в супата половината от маслото, а в останалата част изпържваме парченца бял хляб (крутони).
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...