Продукти:
• 1 кг сладки ябълки
• 1,5 л месен бульон
• 100 г краве масло
• 150 г бял хляб
• 30 г захар
• 250 мл прясно мляко или течна сметана
• 2 яйца
Начин на приготвяне:
Почистваме, обелваме и нарязваме на дребно ябълките. Заливаме ги с бульона и сваряваме. След това ги пасираме и прибавяме млякото (сметаната) и двата жълтъка.
Пускаме в супата половината от маслото, а в останалата част изпържваме парченца бял хляб (крутони).
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...