Продукти: (за 4 порции)
• 700 г диви ябълки
• 3 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. сметана
• канела
Начин на приготвяне:
Нарязваме добре узрелите плодове на парченца, като отделяме семенната им част. Заливаме с 3-4 ч.ч. вода и варим до омекване.
Размесваме нишестето в малко вода, изливаме в съда с ябълките, добавяме захарта и канелата и кипваме. Сервираме с разбита сметана.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...