Кулинарни рецепти » Ябълкова супа

 Ябълкова супа

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г диви ябълки
• 3 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. сметана
• канела

Начин на приготвяне:

Нарязваме добре узрелите плодове на парченца, като отделяме семенната им част. Заливаме с 3-4 ч.ч. вода и варим до омекване.

Размесваме нишестето в малко вода, изливаме в съда с ябълките, добавяме захарта и канелата и кипваме. Сервираме с разбита сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало