Продукти: (за 4 порции)
• 500 г връхчета от съвсем млада коприва
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме 10 мин копривата с маслото. Прибавяме брашното, разбъркваме и заливаме с 1 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим 15 мин.
Разбиваме жълтъците със сметаната и ги прибавяме към копривата, като непрекъснато бъркаме. Щом ястието заври, отстраняваме го от огъня. Поднасяме ястието, поръсено с черен пипер.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...