Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г макарони или спагети
За соса:
· 500 г консервирани домати
· 1 главичка лук
· 1 скилидка чесън
· 1 морков
· 1 резен целина
· 3-4 листенца босилек
· 2-3 стръка магданоз
· 1 ч.л. брашно
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. гъбен или друг зеленчуков бульон
· сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените зеленчуци нарязваме на по-едри парчета и ги задушаваме в мазнината. Поръсваме с брашното, разбъркваме и прибавяме наситнените обелени домати, както и бульона. Варим, докато сосът се посгъсти.
Вадим зеленчуците с решетеста лъжица и ги пасираме. Връщаме ги в соса, подправяме със сол и пипер и продължаваме варенето на тих котлон, бъркайки периодично. Подправяме готовия сос с наситнените магданоз и босилек.
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и още топли ги объркваме със соса. Сервираме веднага.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...