Кулинарни рецепти » Пълнени домати

 Пълнени домати

Продукти:

• 4 едри домата
• 220 г сирене “Крема”
• 2 белтъка
• 4 зелени маслини
• 4 черни маслини
• 2 печени и обелени зелени чушки
• 1 скилидка чесън
• 15 г овесени ядки
• 15 г орехови ядки
• 15 г краве масло
• 1-2 листенца мента
• 1 стрък магданоз
• 1 стрък копър
• 1/2 ч.л. леко лют червен пипер
• 1/2 ч.л. бял пипер
• 1 щипка индийско орехче
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме узрели, но твърди домати. Изрязваме капаче от горната им страна и внимателно ги издълбаваме.

Кипваме овесените ядки на огъня, отцеждаме ги и ги счукваме заедно с чесъна и орехите. Като продължаваме да счукваме прибавяме ситно нарязаните зелении и чушки /предварително отделяме половин чушка за украса/. Накрая подправяме с индийско орехче и сол и разбъркваме.

Наливаме във всеки домат по малко разтопено масло и ги пълним с приготвената смес. Отгоре украсяваме с лентички от чушките, стръкчета магданоз и копър и с по една зелена и черна маслина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало