Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки пържоли
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 100 г доматено пюре
• 3 ч. л. шери
• 2 с. л. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещената мазнина запържваме пържолите от двете страни за 8-10 минути. Изваждаме ги и в същата мазнина изсипваме нарязания на ситно лук.
След като лукът се зачерви, прибавяме доматеното пюре, размито в 2 с. л. вода, шерито и подправките. Възвираме сместа.
Преди да сервираме, прибавяме сметаната към соса и заливаме с него стековете.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...