Продукти:
• 500 г готови кори
• 250 г захар
• 200 г счукани орехи
• 150 г стафиди
• 200 г мармалад
• 250 г краве масло
• 1 лимон
Начин на приготвяне:
В намазнена тавичка нареждаме една върху друга 6 кори, като между всяка мажем с разтопено масло. Върху шестия пласт ръсим захар, орехи, стафиди, настъргана лимонова кора и намазваме тънък слой мармалад. Покриваме пак с 5-6 кори като всяка напръскваме или намазваме с масло.
Заливаме питата с останалото масло и печем в предварително загрята умерена фурна. Можем преди сервиране всяко парче да украсим със шприцована разбита сметана.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...