Продукти:
• 250 г брашно
• 15 г краве масло
• 2 ябълки
• 3 праскови
• 3 кайсии
• 5 сини сливи
• 1 ч.ч. сироп от малини
• 1 щипка канела
• 2-3 с.л. пудра захар
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Омесваме тесто с брашното, маслото, солта и 1/2 ч.ч. вода. От тестото разточваме две кори, като едната е по-голяма. Обелваме плодовете и ги нарязваме на четвъртинки, а сливите - на половинки. Наливаме към тях сиропа, добавяме канелата и захарта.
Застиламе намаслена тавичка с по-голямата кора, така че да се покрият и стените на тавичката. Изсипваме сиропа с плодовете и покриваме с втората кора. Защипваме добре краищата на двете кори така, че плодовете да се покрият напълно.
Печем на водна баня при умерен огън около 2 часа. Сервираме пудинга топъл, поръсен с пудра захар.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...