Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки репички
• 5 скилидки чесън
• 1 връзка копър
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 ч.ч. вода
• 3 с.л. олио
• сол
• орехови ядки /по желание/
Начин на приготвяне:
Разбиваме киселото мляко с водата и прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър, олиото, почистените, измити и нарязани на малки парченца репички и сол на вкус. Поднасяме таратора студен.
Когато приготвяме таратора с орехови ядки, олиото слагаме накрая, а счуканите орехови ядки поръсваме преди поднасянето.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...