Кулинарни рецепти » Азербайджански таратор

 Азербайджански таратор

Продукти:

• 1 кг кисело мляко
• 500 мл вода
• 1 яйце
• 2 с.л. ориз
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка копър
• 1 връзка зелен кориандър
• 1 връзка спанак (250-300 г)
• малко пресен джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме зеленината и я измиваме. Всичко нарязваме на ситно и смесваме.

Разбиваме добре киселото мляко. Добавяме яйцето, брашното, ориза и водата. Разбиваме отново.

Слагаме сместа в дълбока тенджера върху горещ котлон. Варим я като бъркаме така както се бърка крем-нишесте.

Щом заври, постепенно прибавяме нарязаната зеленина като продължаваме да бъркаме, докато сместа не заври отново. Сваляме от огъня и чакаме да изстине.

Тогава прибавяме сол на вкус. Поставяме изстиналия таратор в хладилника. Сервираме като прибавяме в купите по 2-3 кубчета лед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало