Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг добре узрели домати
• 1 глава лук, 3-4 листа целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Посоляваме и прибавяме ситно настъргания лук и ситно нарязаните листа от целина. Захлупваме съда и оставяме сместа да престои около 1 час.
Претриваме през цедка и разреждаме супата с вода до желаната гъстота. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...