Кулинарни рецепти » Андалуско гаспачо

 Андалуско гаспачо

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 2 скилидки чесън
• 700 г домати
• 1 малка краставица
• 1 к.ч. майонеза
• 2-3 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка захар
• 1-2 с.л. ситно настърган лук
• червен пипер
• черен пипер, сол


Начин на приготвяне:

Попарваме доматите и ги обелваме. Отделяме един по-голям домат, а останалите претриваме през цедка заедно с накиснатия и отцеден хляб.

Разреждаме майонезата с оцета и я прибавяме към доматите. Наливаме 3 ч.ч. вода. Прибавяме ситно настъргания лук, посоляваме и подправяме със захарта, черен и червен пипер.

Почистваме от семената отделения домат и обелената краставица, нарязваме ги на кубчета и ги прибавяме към супата. Поръсваме със ситно нарязания магданоз. Поднасяме супата с кубчета лед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало