Продукти: (за 6 порции)
• 6 ч.ч. отвара от цвекло
• 600 г цвекло
• 2-3 моркова
• 2 връзки зелен лук
• 1 краставица
• 1 ч.ч. сметана
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме цвеклото и морковите и ги нарязваме на тънки сламки. Обелваме краставицата и я нарязваме като за таратор. Нарязваме лука на ситно.
Заливаме всичко с отварата и подправяме на вкус със сол, захар и оцет.
Във всяка от чиниите за сервиране слагаме по половин твърдо сварено яйце и 1-2 с.л. заквасена сметана. Наливаме борша, поръсваме ситно нарязан копър и поднасяме.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...