Продукти:
• 4 едри ябълки
• 4 с.л. краве или фъстъчено масло
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. кафява захар
• 4 с.л. сметана
• 6 с.л. ром или коняк
• 6-12 с.л. настърган бял шоколад
• 12 ореха
• 12 целувки
• кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките, обелваме ги, отстраняваме сърцевината и нарязваме на тънки филийки.
В тефлонов тиган загряваме маслото, леко изпържваме ябълките до златист цвят от двете страни, после похлупваме за около 2-3 минути да се задушат на слаб огън заедно с почистените и нарязани на дребно ядки.
Добавяме захарта, бъркайки непрекъснато леко до карамелизиране. После засилваме огъня, наливаме алкохола и запалваме сместа.
Сервираме в горящ вид, а после разпределяме в чинийки, в които сме сложили натрошените целувки, настъргания шоколад и топинга. Върху ябълковите колелца ръсим кокосови стърготини, консумираме веднага.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...