Продукти:
• 500 г сушени сини сливи
• 250 г орехови ядки (обелени бадеми)
• 100 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Слагаме сините сливи да се задушат на пара, докато омекнат и набъбнат. Изцеждаме ги в гевгир.
Всеки плод разрязваме от едната страна, колкото да извадим костилката. На нейното място слагаме половин опечена орехова ядка или бадем.
Накрая ги овалваме в смлени орехи, разбъркани с пудра захар.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...