Продукти:
• 2 твърдо сварени жълтъка
• 1 к.ч. пудра захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. ром
За втората смес:
• 150 г смлени орехови ядки
• 2 к.ч. пудра захар
• 20 г шоколад
• 2 с.л. ром
• 1 белтък
• 1 ванилия
За овалване:
• кокосово брашно /или смлени орехи/
• шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Пасираме сварените жълтъци, докато са още топли и ги смесваме със захарта, рома и разбитото на пяна масло. Оформяме 35 топчета и ги слагаме в хладилника.
Разбиваме белтъка, прибавяме рома, захарта, орехите, настъргания шоколад, ванилията и разбъркваме добре. Разделяме сместа на 35 парчета. Разплескваме всяко върху дланта си и увиваме в него топче от жълтък.
Овалваме всяко от приготвените топчета наполовина в кокосово брашно /смлени орехи/, наполовина в шоколадови пръчици /или настърган шоколад/. Слагаме топчетата в хартиени капсули.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...