Кулинарни рецепти » Агнешки главички в шкембе

 Агнешки главички в шкембе

Продукти: (за 4 порции)

• 4 агнешки шкембенца
• 4 агнешки главички
• 4-5 глави лук
• 300 г агнешки момици
• 100 г сланина
• 3-4 скилидки чесън
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с нарязаните на малки парченца момици, ситно нарязаната сланина, накълцания чесън, червения пипер, наситнен магданоз, черен пипер и сол на вкус.

Разтваряме челюстите и пълним устата на всяка главичка с тази смес. Слагаме по парче масло, увиваме всяка главичка в шкембе и го зашиваме.

Нареждаме шкембенцата в намаслена тавичка, наливаме топла вода до 1/3 от височината им и печем в умерена фурна, като от време на време доливаме по малко топла вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало