Продукти:
• 300 мл вода
• половин пакетче краве масло
• 10 с.л. брашно
• 3 яйца
За плънката:
• 1 пакетче крема сирене (или около 100 г безсолно сирене)
• 1-2 с.л. изцедено кисело мляко
• 1-2 стрити варени жълтъка
• 25 г смлени ядки по избор
• чесън и подправки според вкуса
За глазурата:
• бита сметана или белтък на сняг
Начин на приготвяне:
Кипваме водата и мазнината, след което добавяме предварително пресятото брашно. Варим при непрекъснато бъркане 4-5 минути, докато тестото започне да се отделя от съда. След като изстине, прибавяме едно по едно яйцата и разбъркваме на гладка смес.
Готовото тесто шприцоваме върху намазнена хартия в тавичка. Печем първоначално в силна фурна, след това - в слаба до готовност.
Оставяме еклерите да се охладят, след това ги разрязваме на половинки и пълним със смес от разбитото сирене с подправките, цеденото мляко, жълтъците и ядките. Подреждаме в поднос и правим глазура от разбитата сметана или сняг от белтък.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...