Кулинарни рецепти » Апидеа /круши във вино/

 Апидеа /круши във вино/
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 6 едри круши
• 1 бутилка бяло вино
• 100 г захар
• 1 пръчица канела
• 6 пъпки карамфил

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите внимателно, като запазваме дръжката. Слагаме ги в малка тенджерка, поръсваме със захар и заливаме с виното,колкото да ги покрие. Варим на много тих огън. След 15 мин прибавяме карамфила и канелата. Варим още 20 мин. Разпределяме охладените круши в чиниите за сервиране и заливаме с прецедения сироп от варенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало