Кулинарни рецепти » Ябълки с пържен хляб и малинов сироп

 Ябълки с пържен хляб и малинов сироп

Продукти:

• 16 тънки филии бял хляб
• 50 г краве масло
• 8 средно големи зрели ябълки
• 100 г пудра захар
• канела
• 300 мл сироп от малини

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме от семенната част и ги разрязваме на половинки. Нареждаме в тавичка, намазана с масло, посипваме със захарта и поставяме във всяко парче малко масло. Запичаме до зачервяване.

Изпържваме филиите в масло.

Нареждаме ябълките в средата на съд за сервиране, а филиите - отстрани. Заливаме всичко с малиновия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало