Кулинарни рецепти » Пълнени праскови

 Пълнени праскови

Продукти:

• 4 големи праскови
• 200 г стрити бисквити
• 2 с. л. пудра захар
• половин лимон
• 250 г сметана

Начин на приготвяне:

Разрязваме прасковите на половинки и отстраняваме костилките. Приготвяме тесто от стритите бисквити, захарта и лимоновия сок, като прибавяме и част от разбитата сметана.

С така получения крем пълним прасковите, гарнираме с останалата сметана и оставяме в хладилника, за да се стегнат.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало