Продукти:
• 5 ч.ч. фино брашно
• 1 1/2 ч.ч. течно масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 7 с.л. бели стафиди
• 3 с.л. натурален или млечен шоколад
• 3 с.л. бял шоколад
• 2 с.л. “Пина колада”
• 1 ч.л. сол
• 6 яйца
• 50 г мая
• 10-15 бели череши от сладко
• 1 яйце за намазване
• мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
С малко мляко и брашно размиваме маята на кашичка и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата със захарта. Пресяваме брашното със солта, правим в средата “кладенче” и слагаме квасеца, яйчената смес, млякото, малко от течното масло и малко от алкохола. Месим енергично като добавяме мазнина и алкохол. Тестото трябва да пуска мехурчета, а мазнината напълно да се поеме.
Оставяме тестото да втасва 1 час на топло. Повторно премесваме, слагаме стафидите, пак оставяме да втасва и тогава го разделяме на две части. Правим два фитила, в които пъхваме оваляните в брашно череши. Те хлътват навътре.
Подреждаме козунака в намаслена тава, по-голяма от обема му, намазваме го с разбито яйце и го печем на 200°С. Топлия козунак поръсваме първо с настъргания тъмен, а после и с настъргания бял шоколад. Те се смесват от горещината. Леко ги набраздяваме с клечка за зъби. След 15 мин наръсваме с кокосови сктърготини, завиваме с кърпа козунака и го оставяме да изстине във фурната.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...