Продукти:
• 500 г брашно
• 1,5 кг тиква
• 1 пакетче краве масло
• 4-5 с.л. олио
• 150 г орехови ядки
• 200 г кристална захар
• 50-60 г пудра захар
• 120 г сухар
• 1 ч.л. канела
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от влакнестата част и семките, настъргваме я на ренде и я задушаваме в олиото заедно с кристалната захар. След това смесваме със счукания сухар, канелата и смлените орехови ядки.
От брашното, което сме пресяли два пъти, 1 ч.ч. вода и 1 щипка сол омесваме средно твърдо тесто, което разточваме на кори. Поръсваме корите с разтопено масло и с приготвената плънка и поотделно ги навиваме на рула, които нареждаме в намаслена тавичка.
Поръсваме с останалата мазнина и печем в предварително загрята умерена фурна. Поднасяме баницата студена, поръсена с пудра захар.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...