Продукти:
• 600 г месо от свински бут
• 600 г месо от телешка плешка с кост
• 4 пилешки бутчета без кожа
• 4 моркова
• 6 г желатин
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• половин глава целина
• 10 стръка магданоз
• 1 дафинов лист
• 1 клонче мащерка
• 12 зърна черен пипер
• морска сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в малко студена вода. Обелваме и измиваме лука, праза, целината и морковите. Смесваме магданоза, дафиновия лист и мащерката.
Слагаме свинското и телешкото месо в тенджера заедно с морковите, разрязания на 4 лук, праза на колелца и целината. Прибавяме подправките и 1 с.л. морска сол. Заливаме всичко това с 1,5 л вода.
След като заври, намаляваме огъня и оставяме да къкри 1 час. Добавяме пилешките бутчета и оставяме да ври още 30 минути. След като всичко е сварено добре, прецеждаме бульона.
Оставяме месата да изстинат и ги обезкостяваме, като отстраняваме всякакви тлъстини и сухожилия. Нарязваме месото и морковите на кубчета. Останалите неща няма да ни трябват за ястието, което приготвяме. Вземаме форма за кекс и слагаме в нея кубчета месо и моркови.
Кипваме отново бульона. Прибавяме бавно разтворения желатин и разбъркваме. Прецеждаме отново през фина цедка. Оставяме да изстине.
Заливаме кубчетата месо и морковите с бульона. Покриваме формата за кекс с найлоново фолио и я слагаме в хладилника за 6 часа.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...