Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с ябълки

 Пълнена пуйка с ябълки

Продукти:

• 1 пуйка
• 4-5 кисели ябълки
• 200 г стафиди
• 1 малка филия хляб
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвътре и отвън.

Накисваме хляба в млякото и го отдцеждаме. Отделяме 1 ябълка за соса, а останалите обелваме и нарязваме на парченца. Смесваме със стафидите и отцедения хляб. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и пълним пуйката с тази смес. Зашиваме отвора, надупчваме птицата с вилица и я намазваме с олио.

Слагаме пуйката в тава, сипваме останалото олио и 2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Периодично обръщаме птицата и я обливаме със сос от тавата. Когато месото на пуйката омекне, намазваме я с лимоновия сок, разреден с малко вода, и поръсваме с червения пипер.

Изваждаме пуйката, а към соса в тавата наливаме малко топла вода и го сгъстяваме с леко препеченото брашно. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прибавяме нарязаната на малки парченца ябълка и варим 10 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало