Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с ябълки

 Пълнена пуйка с ябълки

Продукти:

• 1 пуйка
• 4-5 кисели ябълки
• 200 г стафиди
• 1 малка филия хляб
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвътре и отвън.

Накисваме хляба в млякото и го отдцеждаме. Отделяме 1 ябълка за соса, а останалите обелваме и нарязваме на парченца. Смесваме със стафидите и отцедения хляб. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и пълним пуйката с тази смес. Зашиваме отвора, надупчваме птицата с вилица и я намазваме с олио.

Слагаме пуйката в тава, сипваме останалото олио и 2 ч.ч. гореща вода и печем в умерена фурна. Периодично обръщаме птицата и я обливаме със сос от тавата. Когато месото на пуйката омекне, намазваме я с лимоновия сок, разреден с малко вода, и поръсваме с червения пипер.

Изваждаме пуйката, а към соса в тавата наливаме малко топла вода и го сгъстяваме с леко препеченото брашно. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Прибавяме нарязаната на малки парченца ябълка и варим 10 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало