Продукти:
• 3 кг малини
• 2 кг захар
• 3 л вода
Начин на приготвяне:
Засипваме малините със захар, намачкваме ги, поставяме ги в стъклен буркан и разреждаме с вода. Ще получим вино 16-18 °.
За да протича нормално ферментацията, най - малко 1/10 от съда трябва да остане празна. Разбъркваме по няколко пъти на ден. Държим съда при температура 16-18°С. След 7-8 дни прецеждаме. Наливаме в дамаджани, в които ферментацията продължава - при затворен съд.
След 5-6 седмици ферментацията затихва и виното започва да се избистря. Наливаме го в бутилки, затваряме бутилките с тапи и ги съхраняваме легнали на хладно място.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...