Кулинарни рецепти » Ликьор от прасковени костилки

 Ликьор от прасковени костилки

Продукти:

• прасковени костилки
• вода
• захар
• ракия или спирт

Начин на приготвяне:

Начукваме костилките на прасковите и заедно с ядките ги насипваме в бутилка с широко гърло. Напълваме с алкохол, разреден с равно количество вода.

След два месеца прецеждаме течността и добавяме захар – от 100 до 500 г според вкуса. Филтрираме течността неколкократно до пълното й избистряне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало