Продукти:
• 1 л ракия
• 50 г плодчета от хвойна
• кората на 2 лимона
• 1 с.л. джинджифил на прах
• 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Заливаме хвойната с ракията и оставяме да престои 2 седмици. След това прецеждаме и слагаме в ракията лимонената кора. След 5 дни изваждаме кората и сипваме захарта, размесена с джинджифила.
Държим сместа 2 седмици на слънчево място. Прецеждаме , наливаме в бутилки и съхраняваме на хладно място.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...