Продукти:
• 1 л ракия
• 50 г плодчета от хвойна
• кората на 2 лимона
• 1 с.л. джинджифил на прах
• 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Заливаме хвойната с ракията и оставяме да престои 2 седмици. След това прецеждаме и слагаме в ракията лимонената кора. След 5 дни изваждаме кората и сипваме захарта, размесена с джинджифила.
Държим сместа 2 седмици на слънчево място. Прецеждаме , наливаме в бутилки и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...