Кулинарни рецепти » Ликьор от акация

 Ликьор от акация

Продукти:

• 750 мл чист спирт
• 100 г цветове от акация
• 500 мл дестилирана вода
• 300 г захар

Начин на приготвяне:

Избираме току-що цъфнали цветове от акация и ги поръсваме със захарта. Държим ги на хладно място 1 денонощие.

След това ги прехвърляме в сито и заливаме с дестилираната вода. Прибавяме спирта и бъркаме, докато се разтвори захарта.

Наливаме в стъклени бутилки и затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и прохладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало