Продукти:
• 750 мл чист спирт
• 100 г розови пъпки
• 500 мл дестилирана вода
• 300 г захар
Начин на приготвяне:
Поръсваме розовите пъпки със захарта, покриваме ги с кърпа и оставяме да престоят1 денонощие. След това ги прехвърляме в сито и заливаме с дестилираната вода. Прибавяме спирта и бъркаме, докато се разтвори захарта.
Наливаме в стъклени бутилки и затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и прохладно място.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...