Продукти:
• 2 л чист спирт
• 800 г захар
• 500 мл вода
• 15 мандарини
• 2 лимона
• 5-6 гвоздейчета карамфил
• 1 к.л. канела
Начин на приготвяне:
Нарязваме кората на мандарините и лимона на малки парченца. Слагаме ги в стъклен съд, прибавяме карамфила и канелата и заливаме със спирта. Оставяме сместа да престои 5-6 седмици и прецеждаме.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и го смесваме с прецедения спирт. Разбъркваме и наливаме в бутилки. Оставяме 5 месеца на тъмно и хладно място.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...