Кулинарни рецепти » Ябълков ликьор

 Ябълков ликьор

Продукти:

• 25 големи ябълки
• 4 л силна ракия
• 2 л захарен сироп

Начин на приготвяне:

Настъргваме ябълките на едро ренде и ги заливаме с ракия, така че да ги покрие. Оставяме на слънце 1 месец. След това прецеждаме, като изстискваме ябълките.

Смесваме със захарния сироп, като спазваме пропорцията: на 1 л изцедена течност – 500 мл захарен сироп. Прецеждаме отново и наливаме в бутилки. Ликьорът е готов след 6 месеца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало