Кулинарни рецепти » Юфка с орехи

 Юфка с орехи

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г юфка
· 100 г счукани орехови ядки
· 1 ч.л. канела
· 2 к.ч. пудра захар
· 50 г краве масло
· 1 с.л. олио
· 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 2 л подсолена вода и сваряваме в нея юфката. Щом уври, прибавяме олиото.

Прехвърляме юфката в гевгир, а после в затоплен съд. Слагаме маслото, канелата, захарта и ядките, разбъркваме добре и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало