Кулинарни рецепти » Юфка с орехи

 Юфка с орехи

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г юфка
· 100 г счукани орехови ядки
· 1 ч.л. канела
· 2 к.ч. пудра захар
· 50 г краве масло
· 1 с.л. олио
· 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 2 л подсолена вода и сваряваме в нея юфката. Щом уври, прибавяме олиото.

Прехвърляме юфката в гевгир, а после в затоплен съд. Слагаме маслото, канелата, захарта и ядките, разбъркваме добре и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало