Продукти:
• 5-6 шепи добри цъфнали стръкове мащерка
• 2-3 лимона
• захар
Начин на приготвяне:
Заливаме изчистената мащерка с вода, колкото да я покрие. Оставяме да престои 24 часа. Прецеждаме. Прибавяме нарязаните на малки кубчета лимони и толкова захар, колкото е водата. Бъркаме до пълното разтваряне на захарта.
След това изстискваме лимонените кубчета, прецеждаме сместа през тензух, наливаме в бутилки от тъмно стъкло, затваряме добре и държим на тъмно и хладно.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...