Продукти:
• 1 кг малини
• 1 кг захар
• 700 мл вода
• 2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Заливаме малините с водата и оставяме да престоят 24 часа заедно с лимонената киселина. Няколко пъти ги разбъркваме.
Прецеждаме през двоен тензух, без да мачкаме плодовете. Към получения сок прибавяме захарта и бъркаме до пълното й разтопяване.
Наливаме сиропа в бутилки и затваряме с капачки. Добре е да залеем капачките с парафин.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...