Продукти:
• 1 кг касис
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Оронваме зърната на добре измития касис и ги заливаме с водата. Слагаме зърната в топла водна баня на слаб огън за около 6 часа. Прецеждаме отделения сок без изстискване и наливаме в бутилки. Запечатваме и държим на тъмно и хладно.
Внимаваме температурата на водната баня да не надвишава 50°С, защото сокът добива вкус на компот.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...