Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко филе
• 40 г маргарин
• 1 малка кофичка заквасена сметана
• 2-3 щипки естрагон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки ивички и ги запържваме до златисто в сгорещената мазнина.
В отделен съд разбъркваме сметаната и я изсипваме в тигана при месото, посоляваме и прибавяме естрагона.
Намаляваме огъня и оставяме ястието да поври, докато сметаната се посгъсти.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...