Продукти:
• 6 яйца
• 200 г захар
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 200 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 с.л. какао
За крема:
• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме смлените орехи, размитото в малко вода какао, пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, която сме застлали с хартия. Печем в умерено загрята фурна.
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме захарта и разбъркваме добре. Изваждаме готовия блат от фурната, намазваме го с крема и го нарязваме на квадратни пастички.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...