Продукти: (за 5 порции)
• 1 пиле
• 1 с.л. брашно
• 250 г ягорида
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното в сгорещеното олио, докато добие розов цвят, заливаме с 1 ч.ч. топла вода, прибавяме сварения сок, изстискан от ягоридата, посоляваме, добавяме захарта и оставяме соса да ври 5 мин.
Слагаме пилето в соса, като внимаваме да има достатъчно сос да го облее. Варим, докато омекне пилето. Поднасяме го, като го обливаме със соса му.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...