Продукти:
• 2 чаени чаши прясно мляко
• 15 бучки захар
• 3 супени лъжици нишесте
• 2 яйца
• 1 прах ванилия
• 1 чаена чаша вода
Начин на приготвяне:
Разтапяме бучките захар в млякото, добавяме половината от водата. В другата половина от водата размиваме нишестето, прибавяме яйцата и разбиваме. След това сипваме сместа в млякото. Слагаме на огъня и бъркаме, докато се сгъсти добре.
Сваляме от огъня, прибавяме ванилията, разбъркваме и наливаме в предварително намокрени с вода чаени чаши, които запълваме до средата. Преди да поднесем, обръщаме всяка чашка в отделна чинийка и заливаме с някакъв сироп или сладко.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...