Продукти:
• 200 г леща
• 100 г кокосово брашно
• 4 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 ч.л. настърган корен от джинджифил
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. кориандър
• 1 щипка кардамон
• кората и сокът на 1 лимон
• 1 корен магданоз
• ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме с малко вода кокосовото брашно и го сваряваме. Пасираме го на гладък сос и добавяме наситнения лук, скилидките чесън, изчистената и измита леща. Заливаме с подсолена вода и сваряваме.
Десетина минути преди да се свари лещата прибавяме обеления и нарязан магданозен корен, куркумата, джинджифила, настърганата лимонова кора, кардамона и кориандъра. Доваряваме на умерен огън.
Подправяме готовото ястие с лимонов сок и го сервираме топло, наръсено със ситен магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...