Кулинарни рецепти » Кюфтета от ориз по шуменски

 Кюфтета от ориз по шуменски

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Кипваме 300-400 мл подсолена вода в тенджера с дебело дъно. Слагаме измития ориз. Варим го захлупен на много слаб огън и без да бъркаме, докато попие водата.

Охлаждаме и го смесваме с яйцата, нарязания на ситно лук, размекнатото масло и черния пипер. За сгъстяване на сместа добавяме галета.

От получената смес с навлажнени ръце оформяме кюфтета, които пържим в сгорещено олио.

Поднасяме ги с кетчуп или соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало