Кулинарни рецепти » Кюфтета от ориз по шуменски

 Кюфтета от ориз по шуменски

Продукти: (за 4 порции)

• 200 г ориз
• 1 глава лук
• 30 г краве масло
• 2 яйца
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Кипваме 300-400 мл подсолена вода в тенджера с дебело дъно. Слагаме измития ориз. Варим го захлупен на много слаб огън и без да бъркаме, докато попие водата.

Охлаждаме и го смесваме с яйцата, нарязания на ситно лук, размекнатото масло и черния пипер. За сгъстяване на сместа добавяме галета.

От получената смес с навлажнени ръце оформяме кюфтета, които пържим в сгорещено олио.

Поднасяме ги с кетчуп или соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало