Продукти:
• 500 мл портокалов сок
• 4 плода маракуя
• 500 г захар
• 2 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Измиваме маракуята, разполовяваме плодовете и ги издълбаваме заедно със семките.
В тенджера сипваме портокаловия сок, прибавяме маракуята и размесената със желатина захар и възвираме на силен котлон. Варим интензивно 3 мин. Изключваме котлона и бъркаме, докато желатинът напълно се стопи.
Разливаме горещото желе в топли и сухи буркани, затваряме херметически. Докато изстива желето, периодично обръщаме бурканите с капачките нагоре или надолу.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...