Кулинарни рецепти » Конфитюр от дюли, ябълки и праскови

 Конфитюр от дюли, ябълки и праскови

Продукти:

• 500 г дюли
• 500 г праскови
• 500 г ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 3 л вода

Начин на приготвяне:

Подбираме зрели и здрави плодове, които обелваме, изчистваме от семките и нарязваме на кубчета.

Възвираме рядък сироп от водата и захарта и сипваме плодовете. Варим на силен котлон с бъркане, докато конфитюрът добре се сгъсти. Пет минути преди края на варенето прибавяме размитото в гореща вода лимонтузу.

Разливаме конфитюра топъл в сухи буркани и затваряме херметически.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало