Продукти:
• на1 ч.ч. дренки - 1 ч.ч. захар
• лимонтозу
За варната вода:
• на 5 л вода - 1 ч.ч. прецедена негасена вар
За сиропа:
• на 2 ч.ч. вода - 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Избираме непрезрели дренки, вадим им костилките и ги оставяме 1-2 часа във варната вода, след което изплакваме.
Сваряваме сироп от посочените продукти, пускаме дренките и варим, докато сладкото се сгъсти. Малко преди края прибавяме лимонтузуто /на 1 кг захар 1/2 ч.л. лимонтузу/
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...