Кулинарни рецепти » Пълнен далак

 Пълнен далак

Продукти: (за 4 порции)

• 1 телешки далак
• 300-400 г свинско месо от бута или свинско филе
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. червено вино
• сол

Начин на приготвяне:

От тъпата страна на далака правим разрез с остър нож, така че да се получи дълга торбичка.

В по-голямата част от мазнината запържваме от всички страни свинското месо, което сме нарязали на по-едри кубчета. Прибавяме нарязаните лук и моркови, леко запържваме и задушаваме. Посоляваме, прибавяме доматеното пюре и малко гореща вода и варим на умерен огън, докато остане на мазнина.

Отстраняваме от огъня и пълним далака със сместа, след което го зашиваме с канап. Слагаме го в тавичка, заливаме с виното, останалата мазнина и малко вода и печем в умерена фурна.

След като се изпече далака, освобождаваме го от канапа, изчакваме да изстине и го нарязваме на филийки. Поднасяме далака студен или топъл, залят със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало