Кулинарни рецепти » Омлет по трънски

 Омлет по трънски

Продукти:

• 8 яйца
• 100 г картофи
• 3-4 с.л. олио
• 1 връзка копър
• 60 г краве масло
• 5 с.л. сметана
• 100 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и обелваме картофите, нарязваме ги на тънки парчета и пържим в сгорещеното олио.

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме сметаната, настъргания кашкавал, ситно нарязан копър, черен пипер и сол.

Изсипваме сместа при картофите и запържваме на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Щом яйцата стегнат, оставяме омлета леко да се запече от едната страна и обръщаме в чиния.

Разтопяваме маслото в тигана и пущаме за малко омлета с неизпържената страна надолу, за да се доизпържи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало