Кулинарни рецепти » Бида

 Бида

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 500 мл вода
• 500 г брашно
• 3 яйца
• 200 г сланина
• 300 г сирене
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и водата. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая добавяме содата и посоляваме на вкус.

Получаваме палачинково тесто, от което гребем с черпак и изсипваме върху нагорещения и намазан със сланина сач. Изпичаме от двете страни.

Нареждаме изпечените катми една върху друга, като между тях ръсим с разтопено масло и разстиламе по малко от натрошеното сирене.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало