Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 500 мл вода
• 500 г брашно
• 3 яйца
• 200 г сланина
• 300 г сирене
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и водата. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното. Накрая добавяме содата и посоляваме на вкус.
Получаваме палачинково тесто, от което гребем с черпак и изсипваме върху нагорещения и намазан със сланина сач. Изпичаме от двете страни.
Нареждаме изпечените катми една върху друга, като между тях ръсим с разтопено масло и разстиламе по малко от натрошеното сирене.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...