Продукти:
• 750 г тиква
• 150 г сметана
• 200 г захар
• 50 мл коняк
За палачинките:
• 150 мл прясно мляко
• 1 к. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. олио
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
С посочените продукти приготвяме палачинките и ги подреждаме една върху друга.
Тиквата обелваме, почистваме от семките и нарязваме на ленти. Подреждаме ги в тавичка, поръсваме с част от захарта, поливаме с малко вода и изпичаме.
Сметаната разбиваме с останалата захар на твърд сняг, прибавяме изстиналата и нарязана на дребни парченца тиква и поръсваме с коняка.
Разбъркваме получената плънка внимателно и разпределяме върху всяка палачинка, която завиваме на руло. По желание можем да сервираме палачинките залети със сироп.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...